Werkdagen tussen 09.00 en 17.30

Virtual reality

De ontwikkelingen in webcontent en webtechnologie gaan razendsnel. Voor webprofessionals in de publieke sector is het daarom prettig dat ze ervaringen kunnen delen en hun kennis bij kunnen spijkeren. Beroepsvereniging Cascadis bood die mogelijkheid begin april tijdens een congres, dat plaatsvond in Kasteel De Schaffelaar.

Een groot aantal inspirerende sprekers gaf deze dag acte de présence. Naast de plenaire onderdelen waren er breakoutsessies en een sponsorplein waar diverse organisaties zich presenteerden. Tussendoor werd er volop genetwerkt tijdens onder meer de lunch en de borrel. Een vol programma dus, en daarom werden diverse salons en ruimtes van Kasteel De Schaffelaar ingezet. In één van die salons werd zelfs een workshoparena gerealiseerd door een mobiele tribune op te bouwen.

Tijdens het congres werd een 360° virtual reality (VR-)filmverslag gemaakt. Hiermee is het mogelijk om de zaal vanuit alle hoeken te bekijken, simpelweg door de pijltjestoetsen of de smartphone of tablet te bewegen. Als extraatje kregen de aanwezigen dan ook een VR-bril mee, waarmee ze de dag thuis opnieuw kunnen beleven.