Werkdagen tussen 09.00 en 17.30

Terugblik: zonnige trouwdag op Kasteel de Schaffelaar

Het was een spannende aanloop voor Vincent en Marike. Kan het nu wel doorgaan? Wat mag wel, wat mag niet? Op hun originele trouwdatum in maart zijn zij voor de wet getrouwd, maar de rest van de bijzondere dag werd vanwege de coronamaatregelen verplaatst. Op 2 september was het dan echt zover: hun grote, feestelijke dag op Kasteel de Schaffelaar.

Nadat Vincent en Marike zich apart van elkaar hebben klaargemaakt, kwam Vincent Marike ophalen. De first look was bijzonder en emotioneel, in eigen tuin en in het bijzijn van ouders en vrienden. Een prachtige start van de dag!

Aangekomen op Kasteel de Schaffelaar, had het bruidspaar de wijnkamer tot hun beschikking. Zo was er alle gelegenheid om samen rustig een kop koffie te drinken in afwachting van hun gasten. Marike vertelt; ‘Dat was heel spannend! Je weet dat de gasten binnenkomen, maar je ziet elkaar nog niet.
We wilden die ontmoeting bewaren tot de grote entree bij de ceremonie’.

Het bruidspaar werd uit de wijnkamer opgehaald door hun neefjes en nichtjes, om vervolgens de Baron van Nagtegaalzaaal binnen te treden. Die entree omschrijft Marike als ontzettend gaaf. ‘Je komt samen binnen en ziet dan voor het eerst iedereen die je op zo’n belangrijk moment bij je wil hebben, dat is heel bijzonder’.

Tijdens de ceremonie op Kasteel de Schaffelaar werd een video van de plechtigheid in maart laten zien. Een creatieve invulling van de ceremonie dus, omdat niet al hun geliefden in maart aanwezig mochten zijn. Op deze manier werden alle daggasten op de grote, feestelijke trouwdag in september tóch onderdeel van dit officiële moment wat eerder dit jaar plaatsvond.

Na de ceremonie was het tijd voor de toost, taart en het maken van foto’s. Het werd heerlijk weer, waardoor er op deze nazomerdag alle gelegenheid was voor ontspannen gesprekken en samenzijn in de zon.

De kerkdienst vond plaats in Voorthuizen, dichtbij het kasteel. Na de emotionele dienst met geloftes, keerde het gezelschap terug naar Kasteel de Schaffelaar voor het dinerbuffet.

Iedereen genoot zo van de zon en hun drankje, dat er iets werd afgeweken van de planning. Het diner werd ingekort. Marike en Vincent vonden het heel fijn dat dit zonder problemen kon. ‘Zo’n dag gaat zo snel, dus zo’n ontspannen moment in de zon met een drankje is dan heel fijn. Dat zijn de momenten dat je echt even tijd hebt om te kletsen’, vertelt Marike.

Al snel was het acht uur. Tijd voor Marike en Vincent om zich even op te frissen en klaar te maken voor de feestavond. Opnieuw werd het bruidspaar overtroffen door een gevoel van dankbaarheid. Samen staan ze te wachten in de hal van het kasteel, terwijl ze buiten de rij van avondgasten zien staan. ‘Het is zo bijzonder om te zien. Je beseft dan dat iedereen voor jullie samen komt’, aldus Marike. Met prachtige muziek, de gave feestzaal en alle gasten, hebben Marike en Vincent, binnen de maatregelen, een heerlijke feestavond gehad.

Terugblikkend op de grote dag vertelt Marike: ‘Kasteel de Schaffelaar hebben we gekozen omdat we zo onder de indruk waren van alle prachtige, verschillende ruimtes. Het was zo fijn dat we bijna de hele dag op één plek konden blijven. De ruimte waar we ons met zijn tweetjes even konden terugtrekken en opfrissen, was ook heel prettig. Bovendien scheelde het enorm dat de catering door de locatie wordt geregeld. We zijn heel blij met hoe alles is gegaan, ook in de voorbereidingen. Het was echt, heel cliché, de mooiste dag van mijn leven!’

Willen jullie ook trouwen op Kasteel de Schaffelaar? We helpen je graag! Neem contact met ons op of meld je aan voor de eerstvolgende open dag. 

Fotografie: Roel van Noord Photography