Werkdagen tussen 09.00 en 17.30

Terugblik: Stichting ALS Nederland

Een terugblik naar een bijzondere en belangrijke dag op Kasteel de Schaffelaar: de Nabestaandendag van Stichting ALS Nederland. Een dag in het teken van verbinding en lotgenootschap. Anja Bramsen, Relatiebeheerder Schenken, Nalaten & Nabestaandencontact bij Stichting ALS Nederland, vertelt over haar ervaringen van deze dag.

De Nabestaandendag vond vanwege corona de afgelopen twee jaar online plaats. Anja is blij dat deze editie weer fysiek plaatsvond: ‘Eindelijk kon het weer live, daar waren we zó blij mee. Zodra de diagnose ALS wordt gesteld, ontstaat er een ratrace om de patiënt heen, maar juist ook de naasten hebben zorg en aandacht nodig. Dat is waar het deze dag allemaal om draait.’

Op zoek naar een sfeervolle en centraal gelegen locatie, koos Stichting ALS Nederland voor Kasteel de Schaffelaar. Over de locatie vertelt Anja: ‘Het was sprookjesachtig, het paste allemaal zo geweldig. Het voelde goed, dat is belangrijk. De verschillende zalen gaven ons de mogelijkheid om ons programma goed in te delen. Zo vond er bijvoorbeeld in de Van Zuijlen van Nievelt Salon een workshop plaats en was De Baron van Nagelzaal het decor voor het gezamenlijke herdenkingsmoment. De mogelijkheid om even naar buiten te kunnen was ook heel fijn. Bijvoorbeeld om een wandeling maken op het erf rondom het kasteel. De sfeer van de locatie is super geschikt voor het thema ontmoeten en delen.’

Het mooiste moment van de dag volgens Anja? Dat was de muzikale begeleiding bij het herdenkingsmoment. Bij dit herdenkingsmoment werd de prachtige muziek verzorgd door het muzikale duo Rob van Horssen, zelf ALS-patiënt, en Marvin Dee. ‘Voor Rob was deze dag ook emotioneel, wetende dat zijn familie straks in deze zaal zit. Iemand die middenin het leven staat, wordt daar ineens uitgerukt door ALS.’.

Over het team van Kasteel de Schaffelaar vertelt zij: ‘Ik kon het voor het eerst allemaal een beetje loslaten. Het team van Kasteel de Schaffelaar had weinig woorden nodig en speelde snel in op mijn wensen. Dat gaf een geweldig gevoel van gastvrijheid, wat erg belangrijk voor mij is.’.

Jouw zakelijke evenement op Kasteel de Schaffelaar organiseren? We helpen je graag! Neem contact met ons op of maak gebruik van de offertetool.