Werkdagen tussen 09.00 en 17.30

Powervrouwen in beeld

Op internationale vrouwendag stond Kasteel De Schaffelaar in het teken van krachtige vrouwen. Fotograaf Léontine van Geffen-Lamers presenteerde er haar boek ‘Powervrouwen in beeld’.

“Een krachtige vrouw hoeft geen succesvolle ondernemer of manager te zijn. Kracht zit ook in het maken van keuzes”, vertelt Léontine. “Om dit te illustreren heb ik 23 vrouwen gefotografeerd die in mijn ogen krachtig zijn; van olympisch sporter tot huisvrouw en hoogleraar.”

De feestelijke boekpresentatie werd afgewisseld met inspirerende lezingen over zichtbaarheid en wereldwijde man-vrouwverhoudingen. Léontine besloot de boeklancering in Kasteel De Schaffelaar te organiseren vanwege de grote historie van de locatie. “Ik ben monumentenfotograaf, dus ik ben dol op mooie oude gebouwen zoals het kasteel. Bovendien is het boek gefinancierd via een crowdfundingsactie, waarbij Provincie Gelderland één van de grotere donateurs was. Wat is nu een mooiere Gelderse locatie om een dag als deze te vieren dan in Kasteel De Schaffelaar?”

Het boek is te bestellen op powervrouweninbeeld.nl en in boekwinkels. De opbrengst gaat naar stichting Free a Girl.

 powervrouwen-in-beeld
Foto: Picturesbygaab.com